Moderna plastična kirurgija zatezanja vrata i nekirurški zahvati

Sigurno niste znali da je kad je plastična kirurgija u pitanju operacija podizanja vrata jedna od operacija koja je u porastu potražnje u posljednjih nekoliko godina.

Ako vas muči opuštena koža na vratu, kirurški zahvat za podizanje vrata koje nudi moderna plastična kirurgija može pružiti rješenje. Možda ćete čuti da se operacija podizanja vrata naziva cervikoplastika (za uklanjanje viška kože) ili platizmaplastika (za zatezanje opuštenih mišića vrata). Estetski kirurzi će izvesti jedan ili oba ova postupka kako bi zategnuli opuštene mišiće vrata i uklonili višak kad je ova plastična kirurgija u pitanju (opuštenu kožu, vraćajući glatkiji, čvršći i bolje definiran izgled vrata).

Postupak podizanja vrata obično se izvodi ambulantno pod općom anestezijom ili intravenskom sedacijom. Vaš estetski kirurg napravit će mali rez iza svakog uha, a ovisno o vašim potrebama može napraviti i treći mali rez ispod brade. Kroz ove rezove, on ili ona će zategnuti mišiće vrata i/ili ispod tkiva i ukloniti višak, opuštenu kožu kako bi povratio glatkiji, čvršći i mladenačkiji izgled vrata.

Moderna plastična kirurgija zatezanja vrata i nekirurški zahvati

Vrijeme oporavka kad je plastična kirurgija ovakvog tipa u pitanju ovisit će o pojedincu, kao i o opsegu operacije. Obično se pacijenti vraćaju svakodnevnim aktivnostima, uključujući povratak na posao, unutar 2 tjedna nakon operacije. Očekujte da će vam vrat biti zategnut nekoliko tjedana i znajte da su modrice i otekline normalni. Ti bi učinci trebali postupno nestati, s vidljivim modricama koje obično nestaju nakon prvog tjedna, a taj osjećaj zatezanja ostaje i do nekoliko mjeseci. Vaš estetski kirurg će vam dati detaljne upute za oporavak i naknadnu njegu.

Razmatranja i ciljevi kad je plastična kirurgija podizanja vrata u pitanju:

  • Smanjenje i/ili uklanjanje viška opuštene kože
  • Izglađivanje bora i nabora na vratu
  • Poboljšavanje općeg izgleda vrata i profila pacijenta
  • Može se kombinirati s faceliftingom za sveobuhvatnije pomlađivanje lica

Ali plastična kirurgija danas nudi i neke oblike nekirurških zahvata. Nekirurški kozmetički zahvati postaju sve popularniji zbog svoje neinvazivne prirode i kratkog vremena oporavka, a oblikovanje vrata nije iznimka. Ako želite poboljšati izgled svog vrata bez kirurškog zahvata, imate i tu opcija.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.