Dojenje može za vaše grudi biti jako bolno

 Uzela sam pauzu u dojenju dva veličanstvena dana kako bih dopustila da mi se grudi oporave i bradavice zacijele (bile su ozlijeđene i krvarile su), dok sam svojoj bebi davala kombinaciju izdojenog majčinog mlijeka i formule. Unatoč savjetu mog liječnika, moja doula mi je rekla da ću izazvati zabunu u bradavicama ako svojoj bebi nastavim davati bočicu i da ona nikada neće naučiti zaspati. Zaustavite paniku!

Dakle, umjesto da je hranim na bočicu, moja doula me je uputila da joj dajem mlijeko na pumpu kroz male cjevčice za hranjenje zalijepljene na mojim prsima.

Moji dani i noći su prolazili ovako: pokušavam natjerati bebu da sisa grudi pola sata dok mi je vrištala u lice. Zatim je nahranite iscijeđenim mlijekom kroz cjevčice za hranjenje. Jednom rukom bih držala bočicu podignutu kako bi mlijeko istjecalo u cjevčicu pričvršćenu na grudi, a drugom rukom bih držala svoju bebu dok je sisala. Onda bih je nakon tog iskušenja držala uspravno pola sata kako ne bi ispljunula moj trud posvuda po meni, dok sam istovremeno pumpala grudi za sljedeće hranjenje.

Zatim bismo oboje odspavali dva sata (ili tri ako sam imala sreće) i započeli suludi proces ispočetka. Nisam mogla izaći iz kuće jer je hranjenje kroz sondu bilo tako složeno i jedva sam navlačila majicu tjednima (cijela obitelj mog partnera vidjela me u toplesu, više puta). Osjećala sam se kao da je moj život završio.

U ovom trenutku moja je beba dobivala na težini, ali ja sam bila iscrpljena. Pedijatar mi je preporučio drugu alternativu – savjetnika za dojenje. Odmah sam nazvala. Nije ni to pomoglo.

Dojenje može za vaše grudi biti jako bolno

Moja je partner došao kući nedugo nakon posjete savjetnice i zatekao me kako sjedim bez majice i jecam tako histerično da sam jedva držala svoje dijete. Prijateljica mi je preporučila štitnike za bradavice pa je predložio da ih probam da vidim hoću li tako svoje grudi uspjeti zaštititi. Štitnici za bradavice su silikonski nastavci koji se u osnovi ponašaju kao lažne bradavice na vašim vlastitim i imaju malene rupice kroz koje beba može sisati mlijeko. To je bio spas.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.